Kaz Hirai treedt af als directeur Sony

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kaz Hirai treedt af als directeur Sony

Kazuo “Kaz” Hirai treedt na zes jaar af als Sony’s directeur. Eind maart treedt Hirai af en vanaf 1 april neemt Hirai de rol als voorzitter van Sony op zich.

Hirai gaat het stokje in maart aan de huidige financieel directeur Kenichiro Yoshida overdragen. Yoshida is sinds 2014 financieel topman van Sony en verwacht wordt dat investeerders geen probleem hebben met zijn aanstelling. Zijn no-nonsense werkwijze werd namelijk positief onthaald.

Samen met Yoshida lukte het Hirai om Sony door een aantal moeilijke jaren te loodsen. In deze tijd werden duizenden banen geschrapt, werd er afstand gedaan van de Vaio-laptops en werd de televisiedivisie kleiner.

Het succes van Harai kan deels worden neergelegd bij het feit dat hij de leider van de PlayStation-divisie was. Deze divisie is nog steeds een van de meest succesvolle divisies binnen Sony en ook het laatste kwartaal was deze het meest succesvol.

Mogelijk krijgen we later vandaag meer details over hoe de toekomst van het bedrijf eruit ziet en hoe de wisseling van de wacht volledig in zijn werk gaat wanneer Sony de cijfers van het derde kwartaal uitbrengt. Wanneer dit gebeurt, updaten we natuurlijk dit bericht.