Ook Mario Kart komt naar smartphones

archief
Michiel Agterberg op 20 januari 2020
Ook Mario Kart komt naar smartphones

Nintendo heeft een nieuw mobiel project aangekondigd, dit keer met de focus op Mario Kart. Mario Kart Tour is momenteel in ontwikkeling en moet het aankomende financiële boekjaar verschijnen.

Na Super Mario Run, Fire Emblem Warriors en Animal Crossing: Pocket Camp is Mario Kart de volgende serie die een mobiele applicatie gaat krijgen. Details rondom de app zijn echter nog schaars. Het is namelijk niet eens duidelijk of Mario Kart Tour een losse applicatie is rondom een mogelijk nieuwe game of om een daadwerkelijke mobiele game. Het enige wat we weten is dat Nintendo de app in het komende financiële boekjaar laat verschijnen: tussen april 2018 en maart 2019.

Nintendo heeft met de presentatie van de laatste cijfers verschillende aankondigingen gedaan. Zo werkt de studio aan een Mario-film, is er een releasedatum voor Nintendo Switch Online en zijn er nieuwe cijfers rondom de console. Deze is sinds de release 14,86 miljoen keer verkocht, waarbij praktisch de helft ook een exemplaar van Mario Kart 8 Deluxe heeft.