PUBG’s woestijnmap krijgt update na kritiek

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
PUBG’s woestijnmap krijgt update na kritiek

Veel gamers keken reikhalzend uit naar de komst van Miramar, de woestijnmap voor PlayerUnknown’s Battlegrounds. Hoe leuk de potjes op het eiland Erangel immers ook waren, wat variatie is altijd welkom. Toen de woestijnmap eind vorig jaar voor het eerst speelbaar was, viel hij desalniettemin niet in goede aarde. Reden genoeg voor Bluehole om de boel op de schop te gooien.

Naar verluidt vinden veel PUBG-spelers de woestijnmap dermate saai dat ze bepaalde files verwijderen waardoor ze automatisch ieder potje dat zich in de map afspeelt verlaten. Een speler heeft zelfs een speciaal programma geschreven dat de extensions van de Miramar-files verandert. Hierdoor kan de game de map niet langer laden.

Bluehole geeft duidelijk gehoor aan de kritiek. De laatste update van PUBG voert namelijk de nodige veranderingen door aan Miramar. Zo zijn er meer gebouwen en schuilplaatsen geplaatst, zodat de map wat voller is. Ook zijn er meer off-road routes om met voertuigen te verkennen en zijn de kansen op goede loot verbeterd in bepaalde gebieden.