Ark: Survival Evolved-spin-off Pixelark aangekondigd

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Ark: Survival Evolved-spin-off Pixelark aangekondigd

Liefhebbers van Ark: Survival Evolved en Minecraft: opgelet! Ontwikkelaar Snail Games kondigt vandaag een spin-off aan van Ark: Survival Evolved met de titel Pixelark, die qua uiterlijk erg doet denken aan de succesvolle game van Mojang. Pixelark is een sandbox survival-game die vooral bedoeld is als introductie tot het Ark-universum voor onervaren spelers te introduceren in het Ark-universum.  De game verschijnt in de loop van 2018 voor pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Aan het begin van Pixelark ben je gestrand op een onbewoond eiland. Net als in grote broer Ark: Survival Evolved lopen er ook op het eiland van Pixelark gevaarlijke dinosauriërs rond. Daarnaast zijn er ook nog natuurlijke gevaren en andere spelers die je mogelijk het leven zuur willen maken. Om je hier tegen te wapenen,  moet je grondstoffen zien te vinden om jezelf in leven te houden en te verdedigen tegen al deze gevaren. Zo zul je onder meer je eigen schuilplaats kunnen bouwen, je eigen gewassen kunnen planten en op de diverse dino’s kunnen jagen.

Pc- en Xbox One-gamers kunnen eind maart al aan de slag met de game via respectievelijk Steam Early Access en Xbox Game Preview. Nintendo Switch- en PlayStation 4-bezitters zullen nog wat langer moeten wachten, maar hoe lang precies is nog niet bekend. De uiteindelijke versie van de game moet in ieder geval ergens later dit jaar verschijnen.