PUBG Corp. geeft meer informatie over Amsterdams kantoor

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
PUBG Corp. geeft meer informatie over Amsterdams kantoor

Eerder waren er al berichten dat PUBG Corp. haar zinnen had gezet op een nieuw kantoor in Amsterdam. Nu lijkt die kogel door de kerk te zijn, want in februari zal de vijfde locatie van het bedrijf in onze hoofdstad openen.

In een interview met GamesIndustry.biz legt CEO Chang Han Kim uit dat in februari de vijfde locatie voor PUBG Corp. zal openen in Amsterdam. De ontwikkelaar van PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft ondertussen al kantoren in Santa Monica, Shanghai, Tokio en Seongnam, maar voegt daar volgende maand een kantoor voor 50 personen aan toe in Amsterdam. In het interview legt Kim uit waarom er voor Amsterdam is gekozen:

We wanted to start with regions and countries that have larger userbases. So last year, we started by opening and expanding the offices in those areas… we’re aggressively hiring there. We have established offices in Santa Monica, Shanghai, Tokyo and we are recruiting in those offices. This February, we’ll open the new office in Amsterdam and expand the team over there.

Volgens Kim komen veel originele ontwikkelaars van de game al uit Europa, maar zijn ze met de overname door Bluehole verhuisd naar Zuid-Korea. Met het nieuwe kantoor wil de studio ontwikkelaars de mogelijkheid geven om terug te komen naar Europa. Daarnaast is de centrale ligging van Amsterdam een belangrijke reden voor de ontwikkelaar.

In totaal zullen er voorlopig 50 mensen in het Amsterdamse kantoor van PUBG Corp. gaan werken. De ene helft van deze groep zal zich richten op de ontwikkeling van de game, terwijl de andere helft meer op business development en marketing zal focussen.