Atari start crowdfunding voor Rollercoaster Tycoon op de Switch

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Atari start crowdfunding voor Rollercoaster Tycoon op de Switch

Je gasten zo kwaad en misselijk mogelijk maken, of juist het perfecte familiepretpark ontwerpen: wie is er vroeger niet eindeloos in de weer geweest met Rollercoaster Tycoon? Inmiddels kunnen we de klassieke game al spelen op mobiele apparaten of downloaden via Steam. Volgens Atari is dit echter nog niet genoeg. De uitgever wil de klassieke pretparksimulator nu via een crowdfundingcampagne op de Nintendo Switch uitbrengen.

Het doel van de crowdfunding-actie voor Rollercoaster Tycoon op de Switch ligt tussen de 10.000 en 1,07 miljoen dollar. Op het moment van schrijven staat de teller op 14.400 dollar, dus het minimale doel is al behaald. Nvizzio Creations moet de Switch-versie van de game uiteindelijk gaan ontwikkelen. Deze studio was eerder al verantwoordelijk voor Rollercoaster Tycoon World op de pc.

Het minimale investeringsbedrag voor de crowdfundingcampagne is 250 dollar. Voor een bedrag van 750 dollar krijg je 25% korting op de game wanneer deze uiteindelijk verschijnt en voor 1.500 dollar krijg je daarnaast het boek The Art of Atari. Daarnaast verdienen investeerders op basis van hun inleg een deel van de opbrengst, tot ze maximaal 120% van hun opbrengst terug hebben verdiend. Op dit moment is het alleen nog voor inwoners van de Verenigde Staten mogelijk om te investeren.