Releasedatum God of War bekendgemaakt

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Releasedatum God of War bekendgemaakt

In het nieuwe deel in de God of War-serie breken we een hele nieuwe trilogie aan met onze grote vriend Kratos en zijn zoon, Atreus. Tot nu toe was alleen bekend dat de game zich niet langer in het oude Griekenland afspeelt en dat we de game ergens dit jaar kunnen verwachten. Vandaag maakt Sony de officiële releasedatum bekend.

De aankomende God of War-titel is de vierde game in de serie, ook al wordt de game niet als het vierde deel aangeduid in de titel. We wisten al dat de nieuwe God of War dit jaar moest uitkomen en vandaag heeft Sony bekendgemaakt dat de PlayStation Exclusive op 20 april in de winkels ligt.

In de nieuwe God of War nemen we afscheid van de Griekse mythologie als thema en focust de game op de Noorse Mythologie. Verder is Kratos niet langer de enige hoofdpersoon, maar vecht zijn zoon Atreus aan zijn zijde. Verder krijgt de game iets meer RPG-elementen dan we gewend zijn uit vorige delen. De game speelt zich enige tijd na de eerste drie games af, dat ook duidelijk aan de oudere Kratos te zien is.

God of War wordt ontwikkeld door Santa Monica Studio en komt op 20 april exclusief naar PlayStation 4. Meer weten over de nieuwe God of War? Lees dan onze preview.