Nieuwe games Microsoft Studios bij release gratis met Game Pass

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Nieuwe games Microsoft Studios bij release gratis met Game Pass

Microsoft heeft binnenkort niet alleen meer gedateerde titels in de Game Pass-bibliotheek, maar voegt nieuwe titels toe op de dag van hun release. De eerste titels waar gamers met een Game Pass mee aan de slag kunnen zijn State of Decay 2, Sea of Thieves en Crackdown 3. Een bijzondere zet, omdat dit soort diensten voornamelijk oudere titels in hun collectie hebben.

In juni vorig jaar introduceerde Microsoft de Xbox Game Pass. Met deze pas hebben Xbox-bezitters toegang tot een bibliotheek met Xbox-games voor € 9,99 per maand. Deze ‘Netflix voor games’ bood tot nu toe voornamelijk gedateerde titels zoals Halo 5, BioShock Infinite en Terraria. Voor de meeste recente titels moeten gamers alsnog naar de winkel als ze de nieuwe titels op dag van de release willen spelen. Voor games vanuit Microsoft Studios komt daar nu verandering in.

Microsoft gaat al hun nieuwe titels op de dag van de release aan de Game Pass-bibliotheek toevoegen. State of Decay 2, Sea of Thieves en Crackdown 3 zijn de eerste titels die bij hun release aan de Game Pass worden toegevoegd. Microsoft laat weten dat andere Xbox-exclusieve games dezelfde behandeling gaan krijgen. Hoewel er nog geen nieuwe delen in deze franchises zijn aangekondigd, laat de uitgever weten dat we hierbij moeten denken aan games als Halo, Forza en Gears of War.

De eerste nieuwe titel die aan de Game Pass wordt toegevoegd is Sea of Thieves; deze komt uit op 20 maart. Voor State of Decay 2 en Crackdown 3 is er geen specifieke releasedatum bekend, maar deze titels moeten nog in het voorjaar van dit jaar verschijnen.