Penisgame Genital Jousting krijgt een verhaalmodus

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Penisgame Genital Jousting krijgt een verhaalmodus

Er zijn van die games waarbij je jezelf na het lezen van het concept eens goed achter de oren krabt, nog een keer leest en vervolgens vol vertwijfeling achterblijft. Genital Jousting is zo’n game. De game draait naar eigen zeggen om slappe penissen en kronkelende anussen en geeft je de controle over een penis, compleet met anus en genitaliën. Na vijftien maanden is de game uit de early access-fase en komt er zelfs een heuse verhaalmodus.

Oorsponkelijk draaide Genital Jousting vooral om de multiplayer. In verschillende modi met sprekende titels als Double Delight, Obstacle Intercourse en Weiner Round Up kunnen acht piemels het tegen elkaar opnemen. Nu de game de early access-fase achter zich laat, komt hier een nieuwe verhalende modus bij. Die draait om de alledaagse perikelen van een penis genaamd John. Hij moet gepaste kleren uitkiezen, op tijd op zijn werk verschijnen en daarnaast is John ook nog op zoek naar de wat romantiek.

Genital Jousting is voor 6,99 euro verkrijgbaar op Steam. Hoewel de game overduidelijk een komische insteek heeft, zit er volgens de makers ook een serieuze bedoeling achter. Door de onderwerpen op een komische manier te brengen hopen ze seksualiteit vooral voor mannen makkelijker bespreekbaar te maken:

How do you feel about penises touching each other? Why do you feel that way? What about anal pleasure? These are the kinds of questions we hope the game can elicit. These are also the kinds of conversations we want to have with our friends, but as men, we’ve been socialized not to.