Vechten in de lucht in Battlefield 1 Apocalypse-DLC

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Vechten in de lucht in Battlefield 1 Apocalypse-DLC

Er staat een nieuwe DLC voor Battlefield 1 om de hoek. De multiplayer shooter van EA en Dice ontving eerder al drie andere DLC’s en is met de aankomende uitbreiding aan zijn laatste toe. De DLC heet Apocalypse en voegt vijf nieuwe multiplayer maps toe aan de game, waarvan er twee specifiek gericht zijn op luchtgevechten. Battlefield 1 Apocalypse verschijnt ergens in de loop van februari.

Twee van de vijf nieuwe multiplayer maps spelen zich af in het luchtruim. De maps heten London Calling en Razor’s Edge en draaien volledig om luchtduels, waarin spelers de strijd met elkaar aangaan in vliegtuigen in een nieuwe lucht-spelmodus. De andere maps spelen zich af in het modderige Passchendaele, de slag bij Caporetto en de tarwevelden bij de rivier de Somme. Battlefield 1 Apocalypse heeft nog geen definitieve releasedatum, maar de DLC moet ergens in februari verschijnen.

Naast de nieuwe maps geeft ontwikkelaar Dice aan dat Apocalypse ook de nodige nieuwe voertuigen, wapens en gadgets bevat. Als voorbeeld wordt de AA Rocket Gun van de Assault-klasse genoemd. Dit wapen is speciaal bedoeld om ondersteuning te bieden aan teamleden die bezig zijn met luchtgevechten.