Overwatch League trekt tien miljoen kijkers

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Overwatch League trekt tien miljoen kijkers

Dat Overwatch nog steeds ontzettend populair is, blijkt maar weer uit het aantal kijkers tijdens de Overwatch League. In de eerste week hebben miljoenen kijkers kunnen genieten van dit spektakel. 

Uit cijfers van verschillende streampartners als Major League Gaming, Twitch, Panda TV en NetEase CC blijkt dat op de openingsdag zo’n 408.000 kijkers hebben gekeken naar de Overwatch League. De wedstrijd tussen het Zuid-Koreaanse team Seoul Dynasty en het Amerikaanse Dallas Fuel was de meeste bekeken wedstrijd van de eerste week. Zo’n 437.000 kijkers zagen hoe de twee grootheden elkaar probeerden in te maken. De algehele stand staat momenteel op zo’n tien miljoen kijkers in de eerste week.

CEO en president van MLG, Pete Vlastelica, denkt dat Overwatch een van de meest bekeken competities ter wereld kan gaan woorden. Twitch heeft onlangs nog zo’n 90 miljoen dollar uitgegeven om exclusieve streaming-rechten te krijgen voor de helft van de wedstrijden. De andere helft van het 2018-seizoen wordt nog uitgezonden door Activision en Blizzard’s eigen stream MLG. Via het officiële YouTube-kanaal zijn de wedstrijden nog terug te vinden.