Warner Bros. kondigt Scribblenauts Showdown aan

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Warner Bros. kondigt Scribblenauts Showdown aan

Enigszins onverwacht kondigde Warner Bros. vandaag een nieuwe Scribblenauts-game aan: Scribblenauts Showdown. De game komt deze keer meteen op de grote consoles uit. Ook hoeven we niet erg lang meer op Showdown te wachten.

Warner Bros. kondigt vandaag een vervolg in de Scribblenauts-serie aan. Het nieuwe deel gaat Scribblenauts Showdown heten en komt dit voorjaar nog uit. In de game zitten weer een berg aan minigames die in multiplayer gespeeld kunnen worden. De game ontleent zijn titel aan de competitieve modus die is toegevoegd. Hierin moet je sneller dan je tegenstanders het juiste woord zien te vinden.

In de sandboxmodus kun je weer allerlei voorwerpen oproepen, waarvan er volgens de uitgever meer dan 35.000 in de game zitten. Daarmee is de nieuwe game een stukje uitgebreider dan zijn voorganger. De laatste Scribblenauts-game die uitkwam was Scribblenauts: Fighting Words, die in 2014 uitkwam voor iOS.

De game wordt ontwikkeld door Shiver Games. Scribblenauts Showdown komt uit voor Xbox One, Nintendo Switch en PlayStation 4 op 6 maart 2018.