Het nieuwe Britse Wushu Studios werkt aan sci-fi-game

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Het nieuwe Britse Wushu Studios werkt aan sci-fi-game

Het nieuwe jaar is net goed en wel begonnen of we hebben er al een nieuwe gamestudio bij. Enkele veteranen uit de gamesindustrie hebben een kleine nieuwe studio opgericht in Liverpool: Wushu Studios. Hoewel een deel van de ontwikkelaars voorheen aan racegames werkte, gaat Wushu Studios zich in eerste instantie met een sci-fi-game bezighouden.

Wushu Studios is een nieuwe Britse gamestudio en heeft naast voormalig Driveclub- en Motorstorm-ontwikkelaars ook een concept artist van Mass Effect 3 in de gelederen: Alex Figini. In totaal werken er momenteel elf mensen bij de studio en ze zijn sinds september bezig met een nieuwe game. Het moet een sci-fi-titel worden in Unreal Engine 4. Verder wil de studio nog weinig kwijt over de game.

Aan het hoofd van de studio staan Alan McDermot, Nigel Kershaw en Stuart Trevor. Zij werkten voorheen allemaal bij Evolution Studios, dat verantwoordelijk is voor de racetitels Motorstorm en Driveclub. Tegenover Eurogamer laten ze weten dat ze de game vooralsnog zelf financieren en dat ze op de Game Developer Conference in maart gaan kijken of ze een samenwerking aan kunnen gaan met een derde partij voor de ontwikkeling van hun game.