Nintendo heeft nog altijd geen interesse in VR en 4K

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo heeft nog altijd geen interesse in VR en 4K

Terwijl Sony en Microsoft momenteel volop inzetten op 4K-gaming en virtual- of mixed reality, lijkt Nintendo nog altijd zijn eigen koers te varen. In een interview geeft de Japanse reus aan dat het zich voorlopig niet bezig gaat houden met 4K of VR.

In een interview met het Franse Les Numériques geeft het hoofd van Nintendo Frankrijk aan dat het niet zit te wachten op 4K of VR. France Philippe Lavoué benadrukt in het interview dat er nog twijfels zijn over de algemene interesse van het bredere publiek in VR en 4K. Volgens Lavoué zitten consumenten er niet op te wachten als het geen totaalpakket is en dus is er nog geen reden om er als Nintendo zijnde in te investeren.

Op de vraag waarom ze niet in de voetsporen treden van de concurrentie, geeft Lavoué aan dat het niet Nintendo’s stijl is om maar te doen wat de rest doet of wat de markt wil:

If we do the same thing as everyone else, we’re sure to die, since we are smaller than they are. With the Switch, we have the benefit of allowing for different uses adapted to the lives of our users.

Spelers die dus hopen op Mario of Zelda in 4K zullen dus voorlopig nog even geduld moeten hebben.