Nintendo-directeur hoopt Mario-film in 2020 uit te brengen

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nintendo-directeur hoopt Mario-film in 2020 uit te brengen

Assassin’s Creed, Warcraft, Prince of Persia: steeds meer grote gamefranchises krijgen een verfilming. Ook de Italiaanse (ex-)loodgieters Mario en Luigi speelden in 1993 al de hoofdrol in een film, maar die werd zo slecht ontvangen dat Nintendo deze verfilming het liefst zo snel mogelijk vergeet. Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima geeft nu aan in 2020 een nieuwe Mario-film uit te willen brengen.

Kimishima doet zijn uitlatingen over een mogelijke nieuwe Mario-film in een interview met de Japanse krant Kyoto Shimbun. In het interview geeft hij aan dat Nintendo hoopt spoedig tot een overeenkomst te komen met een filmstudio, om de film snel daarna officieel aan te kondigen. Het is dan de bedoeling dat de film voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo verschijnt.

Met welke filmstudio Nintendo precies aan het onderhandelen is, is op dit moment nog niet duidelijk. Eerdere geruchten suggereerden dat Nintendo in zee zou gaan met Illumination, de studio die bekend is geworden met de Despicable Me- en Minion-films. In tegenstelling tot de in 1993 verschenen film Super Mario Bros. zou het hier gaan om een animatiefilm. Kimishima heeft deze geruchten in het interview niet bevestigd of ontkend.