Indie-ontwikkelaars zijn niet blij met afschaffing neutraal internet

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Indie-ontwikkelaars zijn niet blij met afschaffing neutraal internet

Nu dat er in de Verenigde Staten een regeling is afgeschaft die het internet neutraal hield, kan dit volgens onafhankelijke ontwikkelaars desastreuze gevolgen hebben. 

De Amerikaanse Federal Communications Commision (FCC) heeft donderdag 14 december gestemd om een regeling te ontdoen die ervoor zorgde dat het internet een vrije plek was voor elk individu. Nu deze regeling is afgeschaft, hebben internetproviders de mogelijkheid om internetverkeer te blokkeren of om extra kosten te rekenen voor snellere service. Deze ontwikkeling kan echter een desastreuze impact hebben op de onafhankelijke game industrie en dus de indiegames.

Scott Benson, mede-oprichter van Infinite Fall en maker van Night in the Woods, liet Polygon in een interview weten dat deze regeling een wereld van problemen kan opleveren. Benson meldt:

“An internet where massive corporations have even more control over what you can and cannot see, hear and say opens up a whole new world of problems for developers and indie games in general”.

Ook Teddy Diefenbach, maker van Hyper Light Drifter, is niet blij met de regeling. Ook hij liet in een interview met Polygon weten dat de indiemarkt steeds drukker is en dat het moeilijk is om gehoord te worden.

 “More people are making games from new communities and backgrounds, and it’s hard for them to be heard.” – Teddy Diefenbach