Crytek klaagt de studio achter Star Citizen aan

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Crytek klaagt de studio achter Star Citizen aan

Uitgever Crytek klaagt de makers van Star Citizen aan. De uitgever is van mening dat Cloud Imperium Games schuldig is aan contractbreuk en daarom zijn ze naar de rechter gestapt. Het lijkt een ingewikkeld proces te worden tussen de uitgever en de studio.

De Duitse uitgever Crytek klaagt Cloud Imperium Games aan voor het schenden van contractuele afspraken. De uitgever en de studio zijn in 2012 een samenwerking aangegaan voor het immense project Star Citizen. Crytek zou de CryEngine leveren waarin de ruimtegame kon draaien. In ruil daarvoor zou Cloud Imperium Games er alles aan doen om de CryEngine te promoten en deze verder te ontwikkelen samen met Crytek. Nadat Crytek in financieel zwaar weer kwam, besloten de makers van Star Citizen hun game over te hevelen naar de Lumbertyard engine van Amazon.

Dat neemt Crytek de studio niet in dank af en is nu een rechtszaak begonnen. Volgens de uitgever heeft Cloud Imperium Games namelijk niet voldaan aan de gemaakte afspraken door een compleet andere engine te gebruiken voor hun game. Dit is volgens hen niet wat is afgesproken bij het begin van de samenwerking in 2012. Cloud Imperium Games heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.

Star Citizen is nog steeds niet in de buurt van een uiteindelijke release, er worden nog steeds nieuwe features aan de game toegevoegd, recent nog de mogelijkheid om land in de game te kopen.