PS4 krijgt een retro-tintje met PlayStation 2-thema

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
PS4 krijgt een retro-tintje met PlayStation 2-thema

Wie zich de PlayStation 2 nog goed kan herinneren, zal zich het klassieke startscherm van de console nog wel voor de geest kunnen halen. Spelers met een PlayStation 4 kunnen binnenkort oude tijden herleven, want de console krijgt een nieuw gratis thema in ere van de oude console.

Het Legacy Dashboard Theme wekt de klassieke PlayStation 2-nostalgie weer helemaal op. Het thema is gemaakt door Truant Pixel in samenwerking met Sony Japan, Sony U.S. en zelfs Naughty Dog.

Spelers die het thema downloaden, zullen worden getrakteerd op een blast from the past met bekende elementen zoals de mysterieuze achtergronden en de enorme kristallen klok. De klok zal daarbij volledig functioneel zijn en de huidige consoletijd weergeven. Ook de geluidseffecten zijn gesampled uit het originele besturingssysteem van de console en maken hun opwachting in het thema.

Het Legacy Dashboard Theme is vanaf 6 december gratis te downloaden op de PlayStation 4. Tot die tijd kun je de eerste beelden van het thema in de bovenstaande video bekijken.