EA zag af van cosmetische items in Battlefront II

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
EA zag af van cosmetische items in Battlefront II

De rellen rondom loot boxes in Battlefront II zijn nog lang niet voorbij. Tijdens een conferentie heeft de financiële topman van Electronic Arts, Blake Jorgensen, aangegeven dat ze bewust niet voor cosmetische items in loot boxes zijn gegaan.

Tijdens de conferentie benadrukt Jorgensen dat ze sterk hebben ingezet om het universum van Star Wars niet te schenden. EA was namelijk bang dat het Star Wars-merk aangetast zou worden als cosmetische items voor veranderingen zorgden. Een specifiek voorbeeld dat Jorgensen aanhaalde, was een witte of roze Darth Vader.

Volgens de financiële topman tasten cosmetische items het nauwkeurig in elkaar gezette Star Wars-universum te veel aan. Toch is EA momenteel met Lucasfilm in gesprek om toch bepaalde cosmetische items uit te brengen in Battlefront II. Dit wil EA doen omdat de fans bijvoorbeeld naar verschillende, gekleurde lightsabers vragen.

De rel rondom Battlefront II ontstond toen EA ervoor koos om loot boxes te vullen met gameplayvoordelen. Door de kritiek van de fans heeft EA besloten om deze tijdelijk te verwijderen.