Het is nu mogelijk om land te kopen in Star Citizen

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Het is nu mogelijk om land te kopen in Star Citizen

Altijd al een grootgrondbezitter willen worden? Vanaf nu is dat mogelijk in Star Citizen. De ambitieuze ruimtesimulator is al vanaf 2011 in ontwikkeling. Dankzij de hoge ambities van de game is er steeds meer geld nodig om de game te realiseren. Daarom heeft ontwikkelaar Cloud Imperium Games weer iets nieuws bedacht: het is vanaf nu mogelijk om stukken land te kopen in de game.

Een stuk land van vier bij vier kilometer koop je in Star Citizen voor 50 dollar. Voor 100 dollar heb je dan een perceel van acht bij acht kilometer. Bij je stuk grond krijg je tevens een zogenaamde Geotack marking beacon. Hiermee weet je de exacte coördinaten van je stuk land en word je op de hoogte gehouden van de weersomstandigheden. Of je stuk land gunstig is gelegen, is op dit moment nog moeilijk te bepalen, want de game zal in total miljarden vierkante kilometers aan land bevatten.

Star Citizen begon met een enorm succesvolle crowdfundingcampagne die een recordbedrag opbracht. Toch bleken de ambities van Cloud Imperium Games steeds weer hoger te liggen dan het budget toestond. Om die reden moet de ontwikkelaar continu op zoek gaan naar nieuwe manieren om geld in het laatje te brengen voor de ontwikkeling van de game. De mogelijkheid om land te kopen is daarvan het laatste resultaat.