De Deus Ex-serie is nog niet dood

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
De Deus Ex-serie is nog niet dood

Er deden geruchten de ronde dat het laatste uur voor de Deus Ex-serie had geslagen, nadat het laatste deel in de serie niet goed had verkocht. Yosuke Matsuda, CEO van Square Enix, begrijpt niets van deze geruchten. Square Enix heeft nooit gezegd dat de serie zou stoppen. Sterker nog, er worden al voorzichtig plannen gemaakt voor een volgende Deus Ex-game.

Hoewel Deus Ex niet meteen de strop heeft gekregen, zal er wel degelijk een adempauze ingelast worden. De studio achter Deus Ex is Eidos Montreal. Momenteel zijn zij bezig met een nieuwe Avengers-game, een project dat het overgrote deel van de beschikbare middelen nodig heeft en die middelen zijn vanzelfsprekend niet oneindig. Square Enix werkt met verschillende grote titels samen. Ze zouden natuurlijk dolgraag aan alle grote titels tegelijkertijd werken, maar dat is niet de realiteit. Er moeten keuzes gemaakt worden, waardoor sommige titels nu eenmaal wat langer in de wachtrij moeten staan voordat ze groen licht krijgen voor een vervolg.

Matsuda voegt toe dat Deus Ex een belangrijke titel voor Square Enix is. Meer informatie dan dat wordt er voorlopig nog niet gegeven. Of en wanneer we een nieuwe titel kunnen verwachten, valt dus nog te bezien.