Tencent werkt aan Battle Royale-game Europa met vernietigbare omgevingen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Tencent werkt aan Battle Royale-game Europa met vernietigbare omgevingen

De Chinese technologiegigant Tencent heeft aangekondigd aan een nieuwe Battle Royale-game te werken, genaamd Europa. Hoewel veel van de elementen op PlayerUnknown’s Battlegrounds lijken, heeft de game een onderscheidende factor: vernietigbare omgevingen. Of de game ook naar het westen komt, is nog onduidelijk.

Tencent lijkt volledig in te zetten op Battle Royale-games. Naast dat het de uitgever van PlayerUnknown’s Battlegrounds is in China, probeert het ook ontwikkelaar Bluehole te kopen. Dat is echter niet voldoende voor de gigant, dus komt het met Europa. De Battle Royale-game laat in een eerste trailer bekende elementen zien, maar ook zaken als onderwater gebieden, paragliden en environmental kills.

Of Europa ook naar… Europa zal komen, is nog maar de vraag. De game heeft wel een Steam-pagina, maar deze is nog niet in het Engels beschikbaar. Daarnaast heeft Tencent zelf de game nog niet omschreven als een Battle Royale-game, maar de tags op Steam (massively multiplayer, action, shooter en survival) lijken daar wel op te wijzen. Daarnaast lijken elementen in de trailer dit te bevestigen.