Total War: Arena vanaf dit weekend in open bèta

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Total War: Arena vanaf dit weekend in open bèta

De Total War-franchise staat bekend om haar uitgebreide strategische singleplayerervaringen. Creative Assembly richtte zich daarbij op historische gebeurtenissen en specifieke periodes in de geschiedenis, tot dat ze vorig jaar de eerst uitstapjes maakte in het Warhammer-universum. De focus bleef echter singleplayerervaringen, maar daar komt met Total War: Arena verandering in.

Total War: Arena is de nieuwe Total War-titel. Hoewel de game nog in ontwikkeling is, kunnen we deze aankomende week wel al spelen. De game is vanaf 24 november tot en met 4 december in open bèta. Gamers die hun nieuwe formule willen proberen kunnen de game hier downloaden.

Het is bijzonder dat Total War: Arena zich volledig focust op grootschalige multiplayergevechten en dat zien we ook terug in de gameplay. Elke speler krijgt controle over drie units en trekt met zijn team ten strijde in een tien versus tien-gevecht. Het uitbreiden van je economie in een grote wereldmap is er dus niet meer bij en het draait allemaal om strategieën op het slagveld.

Het is nog niet bekend wanneer de game uitkomt.