PUBG wordt aangepast naar socialistisch gedachtegoed voor release in China

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
PUBG wordt aangepast naar socialistisch gedachtegoed voor release in China

PUBG is de afgelopen maanden een van de meeste populaire games van deze tijd. In veel verschillende landen en culturen wordt van de game gespeeld. Toch is de game nog niet in alle landen verkrijgbaar, zoals China, maar hier komt binnenkort verandering in.

PUBG komt naar China, dat melden Bluehole en Tencent in een persbericht. Bluehole kennen we, maar Tencent is een voor ons wat onbekender Chinees bedrijf. Na maandenlang te onderhandelen gaat het Chinese bedrijf akkoord om de game ook in China speelbaar te maken. Voordat dit mogelijk is, moet de game echter wat aanpassingen krijgen.

Volgens Tencent komt de game op verschillende gebieden niet overeen met de socialistische kernwaarden, die het land hoog in het vaandel heeft staan. Tencent heeft aangegeven dat zij eigenhandig de inhoud van de game zo zullen aanpassen, dat deze binnen de culturele- en sociale waarden van de game komen te liggen. Hoe ze dit precies gaan doen is niet bekend.

Aan het einde van oktober werd nog bekend gemaakt dat PUBG volgens de Chinese overheid agressie promootte en hierdoor verkeerde impressies achterliet op jonge spelers.