Humvee klaagt Activision aan voor gebruik auto’s in Call of Duty

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Humvee klaagt Activision aan voor gebruik auto’s in Call of Duty

Voor het gebruiken van andermans intellectueel eigendom moet betaald worden en volgens de autofabrikant Humvee heeft Activision dat niet gedaan voor de jeeps in hun games. De fabrikant van militaire voertuigen klaagt daarom Activision Blizzard Inc. aan voor het onrechtmatige gebruik van hun handelsmerk.

Iedereen die een Call of Duty-game heeft gespeeld tussen het tweede deel en het recente Call of Duty WWII, heeft de militaire jeeps van Humvee in een bepaalde vorm wel voorbij zien komen. Nu blijkt dat Activision daar helemaal geen toestemming voor had en daar is de fabrikant van de militaire jeeps niet blij mee. Laatstgenoemde heeft een rechtszaak aangespannen voor onrechtmatig gebruik van het Humvee-merk in Call of Duty. Dat meldt Reuters.

Humvee levert al jaren de jeeps (of in hun woorden: High Mobility Multipurpose Wheeled Verhicles) aan het Amerikaanse leger. Gezien de setting van de Call of Duty-games komt het voertuig logischerwijs voorbij. De rechter moet nu gaan bepalen of ze dit zonder toestemming van Humvee hebben mogen doen. Zo niet, dan staat hen een flinke boete te wachten en gaan de Call of Duty-games met terugwerkende kracht een stuk minder winstgevend zijn.

Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak gaat plaatsvinden. Activision heeft aan Reuters laten weten dat ze niet reageren op lopende geschillen.