Niantic is bezig met Harry Potter-game: Wizards Unite

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Niantic is bezig met Harry Potter-game: Wizards Unite

Er waren al geruchten over een mogelijke Harry Potter-game van de makers van Pokémon Go en tegen alle verwachtingen in blijken deze te kloppen. De game komt uit voor mobiele telefoons en gaat Harry Potter Wizards Unite heten.

De ontwikkelaar van Pokémon Go is bezig met een Harry Potter-game. Niantic laat weten dat hun nieuwe titel ook een augmented reality game wordt voor mobiele telefoons, net als Pokémon Go. In de game gaan we op avontuur in de ‘echte’ wereld, waarbij allerlei beesten, spreuken en iconen uit de films en boeken ontdekt kunnen worden via het scherm van je smartphone.

Verdere details ontbreken, maar gezien het succes van Pokémon Go zijn de verwachtingen voor de niet onpopulaire Harry Potter-franchise hoog. De CEO van Niantic is in ieder geval enthousiast en verwacht dat de fans van Harry dat ook zullen zijn:

The beloved Harry Potter stories have captured imaginations worldwide for more than 20 years and soon we’ll turn the fantasy into augmented reality, allowing fans and their friends to become wizards and witches.” – John Hanke

Het is nog niet bekend wanneer de game uitkomt, maar het gaat in ieder geval niet meer dit jaar worden. Voor nieuws en updates over de game kun je je opgeven via de website van Harry Potter Wizards Unite.