Call of Duty: WWII breekt record tijdens openingsweekend

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Call of Duty: WWII breekt record tijdens openingsweekend

Dit weekend werd Call of Duty: WWII uitgebracht. Tijdens het openingsweekend bleek de game al razend populair te zijn en wist het een nieuw record te verbreken.

Binnen drie dagen na de release van Call of Duty: WW2 heeft Activision ongeveer 431 miljoen euro aan omzet gedraaid. Hierdoor is het de bestverkochte game op de PlayStation 4. De cijfers zijn gebaseerd op de exemplaren die op de releasedatum verkocht zijn. Vergeleken met vorig jaar is dit een verdubbeling.

In een interview zegt de CEO van Activision dat ze de community willen blijven ondersteunen met verbeteringen en nieuwe content. Ook heeft Activision getracht oude squads weer bij elkaar te brengen door promotievideos. Dit resulteerde in het hoogste aantal spelers voor een CoD-game ooit op de huidige generatie consoles en pc.

Call of Duty: WWII laat de speler terugkeren naar de roots van de serie, namelijk de Tweede Wereldoorlog. Zowel de singleplayer als de multiplayer worden erg goed ontvangen. Helaas hadden de servers tijdens het drukke weekend wat moeite om dit bij te houden, waardoor er veel spelers lang moesten wachten voor ze konden beginnen met een match.