Capcom’s netto verkoop stijgt met 17% over vorig jaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Capcom’s netto verkoop stijgt met 17% over vorig jaar

Capcom heeft in het meest recente financiële rapport positieve cijfers gepresenteerd. De Japanse uitgever heeft 17% meer verkocht in vergelijking tot vorig jaar. Dit is mede te danken aan het succes van Resident Evil 7: Biohazard.

In de recente kwartaalcijfers van de Japanse uitgever Capcom is te lezen dat de netto verkopen met 17,6 procent zijn gestegen in vergelijking met het vorige jaar. Daarmee komt het op 33.729 miljoen yen uit, met een operationeel inkomen van 5.001 miljoen yen. Daarbij gaat het niet alleen om inkomsten uit games, maar ook licenties, pachinko- en arcade-activiteiten en andere entertainmentafdelingen.

Capcom heeft een positief eerste semester gehad, wat onder andere te danken is aan het succes van Resident Evil 7: Biohazard. De survival horror-game is ondertussen meer dan 4,1 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee is het de zevende bestverkopende game van de uitgever, achter namen als Monster Hunter 4 Ultimate en Street Fighter 2. Resident Evil 5 voert de lijst aan met 7,2 miljoen verkochte exemplaren.

Andere goed verkopende games dit jaar voor Capcom waren Monster Hunter XX voor de Nintendo Switch, Marvel vs. Capcom: Infinite en Ultra Street Fighter II: The Final Challengers. De laatste werd door de uitgever omschreven als een “smash hit”.