World of Warcraft uitbreiding aangekondigd: Battle for Azeroth

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
World of Warcraft uitbreiding aangekondigd: Battle for Azeroth

Blizzcon is gisteren gestart in Californië en dat betekent dat er weer een golf aan Blizzard-nieuws onze kant op komt. Bij dit nieuws zit ook de bevestiging van de geruchten eerder deze week, dat er inderdaad een nieuwe uitbreiding aankomt. 

Blizzard kondigt dit weekend een nieuwe uitbreiding aan voor World of Warcraft: Battle for Azeroth. We nemen eindelijk afscheid van de Legion en alle groene monsters die daarbij horen en keren we met deze uitbreiding terug naar de klassieke strijd tussen Horde en Alliance. Daar horen nieuwe gebieden bij die zich tussen de grote continenten Kalimdor en de Eastern Kingdoms bevinden. Het aller belangrijkste is natuurlijk dat Jaina Proudmoore terug is!

De level-cap verhoogd naar 120, zijn er weer nieuwe vijanden en krijgen we nieuwe speelbare sub-races. De twee elven rassen, tauren, trolls, draenei en dwergen krijgen allemaal een variant, wat neerkomt op drie nieuwe rassen per factie:

Horde

  • Nightborne
  • Highmountain Tauren
  • Zandalari Trolls

Alliance

  • Lightforged Draenei
  • Void Elves
  • Dark Iron Dwarves

In Battle for Azeroth zit verder een nieuwe vorm van wereld PvP met Warfronts. Verder komt er meer random gegenereerde content, zoals we ook al in de Argus-update voor Legion zagen. Spelers kunnen verschillende eilanden bezoeken, waar ze co-op, alleen of juist tegen de andere factie opdrachten moeten voltooien. Zoals op elk onbewoond eiland, ligt er voor ieder die succesvol is een berg aan schatten.

De komende dagen en weken krijgen we uiteraard meer te horen over de uitbreiding en hoe alle nieuwe raids en dungeons eruit gaan zien. Vooralsnog is er geen releasedatum voor Battle for Azeroth.