CEO van EA spreekt zich uit over Lootboxes in Battlefront 2

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
CEO van EA spreekt zich uit over Lootboxes in Battlefront 2

Spelers van de Battlefront 2 bèta waren over het algemeen erg positief over de content, alleen de lootboxes hielden vooral de gemoederen bezig. CEO van EA, Andrew Wilson spreekt zich hierover uit.

Testers van de bèta waren het eens dat het voelde alsof je kon winnen als je meer betaalde. EA reageerde hier snel op en wilde alle twijfels wegnemen bij de fans. CEO Andrew Wilson benadrukt vandaag in een interview dat deze manier van winnen absoluut niet in Battlefront 2 te vinden is.

Een grote verandering in vergelijking met de in 2015 uitgekomen Battlefront, is het feit dat de game wel drie keer meer content bevat en dat dit niet meer achter een season pass verstopt zit. De microtransacties zijn daardoor nodig om genoeg waarde uit de game te halen.

Andrew Wilson geeft daarnaast aan dat bijna alles waar geld aan wordt uitgegeven ook vrij te spelen is door gewoonweg de game te spelen. Het betalen zorgt er alleen maar voor dat dit veel sneller gaat. Tot slot geeft hij nog aan dat balans en eerlijkheid erg belangrijk is voor EA.

Star Wars Battlefront II komt op 17 november uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.