Nieuwe trailer Papers, Please-film getoond

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Nieuwe trailer Papers, Please-film getoond

Het is ongeveer de laatste game waarbij je aan een verfilming denkt, maar het is al enige tijd bekend dat indiegame Papers, Please verfilmd wordt. Nu is er een nieuwe ‘final’ trailer, die een beetje laat zien wat we kunnen verwachten van deze korte film.

Papers, Please kent een grimmig thema. Afhankelijk van de vraag of jij als speler de inwoners een stempel geeft, mogen in een fictief Oost-Europees land de mensen wel of niet binnenkomen. De game speelt zich dus af in een hokje aan de grens en dat is in deze korte film niet anders. We volgen de douanebeambte die mensen serieus moet aankijken en beslist over het lot van mensen. Dat dit de nodige stress met zich mee brengt, weet iedereen die de game gespeeld heeft. Dat wordt ook meteen in de trailer duidelijk.

Papers, Please is ontwikkeld door Lucas Pope, hij is ook nauw betrokken bij het verfilmen van de game. Het is verder nog niet bekend hoever men met de film is en wanneer deze uit gaat komen. Wanneer en hoe we de film kunnen gaan checken, is dus nog even afwachten.