Vervolg Guacamelee! aangekondigd voor PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Vervolg Guacamelee! aangekondigd voor PS4

Tijdens de Paris Games Week heeft PlayStation tijdens de pre-show Guacamelee! 2 aangekondigd. De game komt naar de PlayStation 4 en zal volgens de trailer “soon-ish” uitkomen.

Guacamelee! 2 wordt opnieuw gemaakt door Drinkbox Studios en zal het verhaal van het origineel vervolgen. Het spel vervolgt het verhaal zeven jaar nadat Juan Aguacate de slechterik Carlos Calaca versloeg. Opnieuw zullen spelers in een Metroidvania-achtige wereld kunnen spelen om de Mexiverse te redden, zoals in de trailer hieronder te zien is.

De originele Guacamelee! kwam in 2013 uit voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita en is een Metroidvenia style platformer met brawler-elementen. De speler nam ook in het origineel de controle over luchador Juan Aguacate en bevatte co-op mogelijkheden. Of dit bij het vervolg ook het geval is, is nog niet bekend.

Guacamelee! 2 staat momenteel gepland voor een PlayStation 4 release. Als we op de trailer afgaan, lijkt het er niet op dat het vervolg ook zal uitkomen voor de PlayStation Vita. Wanneer de Metroidvania-achtige game uitkomt, is nog niet bekend.