Er komt geen World of Tanks 2

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Er komt geen World of Tanks 2

World of Tanks is een immens populaire game. Op pc alleen zijn er al zo’n 130 miljoen spelers. De afgelopen zeven jaar bleef het succes van World of Tanks almaar groeien, waardoor een vervolg op deze titel te verwachten viel. Tot op heden is dat nog niet gebeurd en naar alle waarschijnlijkheid gaat dat in de nabije toekomst ook niet meer gebeuren.Alex de Giorgio, regionale uitgeefdirecteur van ontwikkelaar Wargaming, stelde tijdens PAX in Australië fans teleur met de mededeling dat er geen plannen zijn voor een World of Tanks 2. Bij de studio zien ze niet in waarom er een vervolg zou moeten komen, omdat ze zich inzetten om het huidige spel voortdurend te updaten met nieuwe content. World of Tanks is een free-to-play-game, met micro transactions als verdienmodel. Volgens Giorgio daagt dit de studio uit om uitnodigende content te blijven creëren om hun spelers aan zich te binden. Als ze dat niet lukt, zullen de spelers meteen weglopen.

Wargaming is niet de enige studio die er zo over denkt. Onder andere Psyonix (Rocket League) en Bluehole (PUBG) blijven liever aan hun huidige game werken, in plaats van een vervolgdeel te ontwikkelen.

Hoewel sommigen misschien teleurgesteld zullen zijn dat er geen nieuw deel in de maak is, kunnen ze zich gelukkig wel verheugen op een constante stroom aan nieuwe content.