Zeer speciale uitgave van Zelda-encyclopedie opgedoken

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Zeer speciale uitgave van Zelda-encyclopedie opgedoken

Waar veel gamers er niet aan moeten denken, is er wel degelijk een groep die naast de virtuele avonturen graag een boek oppakt. Zeker als dat boek ook nog eens over Zelda gaat en eruit ziet als een NES-cartridge.

Vandaag dook een nieuwe uitgave van de Zelda-encyclopedie op in de online winkels in de Verenigde Staten. Bijzonder aan deze uitgave is dat de kaft en de beschermde hoes zijn vormgegeven als een gouden Zelda-cartridge voor de NES.

Het gaat dus om een speciale uitgave, want de encyclopedie is al enige tijd uit en verscheen in een driedelige serie. Deze ‘normale’ uitgave heeft dezelfde mooie Zelda-kunst binnenin, al zijn er in de luxe uitgave de nodige pagina’s toegevoegd door de uitgever Darkhorse. Je krijgt dus 320 pagina aan Zelda-verhalen, -plaatjes en -weetjes.

Het is nog wel even afwachten of de NES-editie van de encyclopedie ook naar Nederland komt. Vooralsnog is hij alleen via webshops in het buitenland te bestellen. Aangezien de verkoopprijs bijna $80 is, maken eventuele extra verzendkosten het in dat geval geen goedkoop boek. Het boek verschijnt in april 2018.