Sudden Strike 4: Road to Dunkirk DLC nu verkrijgbaar

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Sudden Strike 4: Road to Dunkirk DLC nu verkrijgbaar

Het zal weinig geschiedenisliefhebbers zijn ontgaan dat onlangs een grote film over de strijd bij Duinkerke verscheen in de bioscopen. Kite Games heeft het op zich genomen om deze strijd eens even zachtjes over te doen in een DLC voor Sudden Strike 4.

Sudden Strike 4: Road to Dunkirk is de eerste DLC die Kalypso Media uitbrengt voor de game en laat spelers het scenario omtrent de evacuatie van duizenden Britse soldaten herleven. Je kunt je in deze DLC inzetten voor de geallieerden of voor de Nazi’s. Als strijder aan de kant van de geallieerden leid je een offensief tegen de oprukkende Nazi’s en moet je helpen bij het evacueren van de soldaten op het strand. Aan de Nazi-kant moet je daarentegen proberen door de Franse verdediging heen te breken en Lille in te nemen. Het einddoel is dan een een groots Brits oorlogschip te laten zinken.

In de DLC zitten in totaal 10 nieuwe eenheden, waaronder nieuwe soorten artillerie, tanks en de bekende torpedobootjager: HMS Ivanhoe. Aan het hoofd van de legers waar je mee speelt, staan de bekende commandanten Charles de Gaulle en Harold Alexander. Met hen moet je Operation Dynamo tot een succes brengen.

Sudden Strike 4: Road to Dunkirk is nu verkrijgbaar voor pc via Steam en kost €9,99. Sudden Strike 4 kwam op 11 augustus dit jaar uit voor pc.