The Inpatient verschijnt op 21 november voor PS4 en PSVR

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
The Inpatient verschijnt op 21 november voor PS4 en PSVR

The Inpatient werd op de afgelopen E3 aangekondigd tijdens de persconferentie van Sony. In een nieuwe trailer voor de psychologische horror-game is nu ook de releasedatum bekend gemaakt. De game verschijnt op 21 november exclusief voor de PlayStation 4 en is voorzien van virtual reality ondersteuning.

The Inpatient is een prequel van Until Dawn en wordt net als die game ontwikkeld door Supermassive Games. De gebeurtenissen uit de game spelen zich zestig jaar voor de gebeurtenissen van Until Dawn af. Je speelt als een personage dat last heeft van geheugenverlies en wordt ondervraagd door een mysterieuze dokter met de naam Jefferson Bragg.

The Inpatient is niet de eerste virtual reality spin-off van Until Dawn. Eerder verscheen al Until Dawn: Rush of Blood voor de PlayStation VR. Met The Inpatient wil Supermassive een nieuw niveau van immersie realiseren in virtual reality. Zo zullen de personages in de game erop reageren als je wat zegt of lawaai maakt en zie je je eigen lichaam als je naar beneden kijkt.