Meer bekend over Assassin’s Creed Origins’ verhaal door trailer

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Meer bekend over Assassin’s Creed Origins’ verhaal door trailer

Tijdens de E3 van 2017 kregen we al gameplay te zien van Assassin’s Creed Origins. We leerden dat de game zich afspeelt in Egypte tijdens de periode dat Cleopatra leefde, maar de omvang van het verhaal bleef nog een mysterie. Het tipje van de sluier is nu opgeheven door de trailer van Ubisoft die zojuist uitkwam.

De trailer laat ons beelden zien uit de game die allemaal gegenereerd zijn met de in-game engine. We krijgen beelden te zien van de drie grote machten die in strijd zijn in het oude Egypte. Ten eerste is er de huidige farao Ptolemy XIII, een adolescent die naar zeggen van de game de marionet is van een hogere macht. Ptolemy XIII probeert met al zijn macht te zorgen dat zijn oudere zus, Cleopatra, het rijk niet overneemt.

Het derde been van de machtsdriehoek wordt bemand door niemand minder dan Julius Caesar, het tactische meesterbrein van het Romeinse keizerrijk. Hoe de machtsverhoudingen precies in elkaar zitten, is niet volledig duidelijk, maar de trailer laat zien dat Cleopatra meer dan een strikt professionele band heeft met Julius Caesar, terwijl Caesar van beide walletjes lijkt te eten.

Wat de rol van Bayek in deze machtsverhouding is, is nog niet duidelijk. Om hier achter te komen, moeten we wachten tot 27 oktober, wanneer de game uitkomt.