Nieuwe trailer van Shadow of War toont Shelobs rol

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Nieuwe trailer van Shadow of War toont Shelobs rol

In de nieuwste trailer van Shadow of War keert een bekende personage op een ietwat onverwachte manier terug. In de sequel van Shadow of Mordor speelt Shelob een grote rol, maar niet in de vorm die we van haar gewend zijn. Niet als spin, maar in de gedaante van een mooie vrouw, staat zij aan Talions zijde. Wat haar intenties zijn, is ook voor Talion en Celebrimbor nog niet duidelijk.

Met visies van wat zal komen, verleidt Shelob Talion. Hij gelooft namelijk dat hij met haar hulp de toekomst kan veranderen. Met name de belegering van Minas Ithil, wat in het originele verhaal leidt tot het ontstaan van Minas Morgul, lijkt hier centraal te staan. Het ietwat verwarrende is dat de game plaatsvindt nadat Bilbo de Ring heeft gevonden, dus na TA 2941. Minas Ithil daarentegen viel al in TA 2002, 900 jaar eerder. Monolith heeft het echter nooit erg gevonden om de lore van de boeken aan te passen, aangezien Celebrimbornooit iets te maken had met het maken van de Ring.

Terwijl Talion achter Shelob aanholt in de hoop dat hij Minas Ithil kan redden, waarschuwt Celebrimbor hem voor de spin. Hij gelooft namelijk niet dat ze Shelob kunnen vertrouwen. De trailer lijkt erop te wijzen dat dit veel conflicten tussen de twee gaat veroorzaken. Aangezien de mannen door middel van etherische middelen aan elkaar verbonden zijn, kan dit voor veel interessante situaties zorgen.

Pas vanaf 10 oktober weten we met zekerheid hoe alle elementen in elkaar passen. Shadow of War verschijnt dan op pc, PlayStation 4 en Xbox One.