Nintendo Japan haalt New Nintendo 3DS uit productie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo Japan haalt New Nintendo 3DS uit productie

Met de lancering van de New Nintendo 2DS XL in het vooruitzicht heeft Nintendo Japan vandaag laten weten de productie van de standaard-versie van de New Nintendo 3DS te beëindigen. De in 2014 uitgekomen New Nintendo 3DS werd tot 31 december 2016 wereldwijd 2,49 miljoen exemplaren verkocht. Productie van de populairdere XL-variant wordt wel voortgezet.

Op de officiële site van Nintendo Japan staat duidelijk aangegeven dat productie gestopt is. Hiervoor moet je helaas wel Japans kunnen lezen. 生産終了 (seisan shuuryou) oftewel “productie beëindigd.” Wat dit betekent voor de productie van de hand-held buiten Japan is nog niet bekend. Toch lijkt het einde van de New Nintendo 3DS in zicht. Nintendo liet eind vorig jaar op soortgelijke manier weten dat de productie van de Wii U stopgezet werd. De New Nintendo 3DS XL zal wel in productie blijven. Deze variant werd tegelijk gelanceerd, maar verkocht maar bijna vier keer zoveel als de standaardversie.

Nintendo Japan haalt New Nintendo 3DS uit productie

De New Nintendo 2DS XL wordt 28 juli gelanceerd. Op deze nieuwe handheld kunnen spelers alle Nintendo 3DS-games spelen, maar dan in 2D. De 2DS XL is minder zwaar en is goedkoper dan de 3DS XL.