Square Enix komt met een mobiele versie van Final Fantasy XV

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Square Enix komt met een mobiele versie van Final Fantasy XV

Square Enix komt dit weekend met een mobiele game van Final Fantasy XV voor Android apparaten en iOS. De game is onder andere gemaakt door de ontwikkelaars van Mobile Strike en Game of War.

De grote console titel krijgt naast een mobile game ook een animatiefilm die zich afspeelt in hetzelfde universum. De game gaat A New Empire heten en gaat ervoor zorgen dat het verhaal en de personages uit XV veel meer diepgang krijgen. Het verhaal speelt zich dus wederom af in de wereld van Eos en je komt veel bekende personages uit de consolegame tegen.

Als speler moet je een leger oprichten en samen met dit leger vechten tegen die van andere spelers. Zoals in de meeste mobile strategie games moet je ook een basis bouwen en deze zo vaak mogelijk upgraden. Ook gaat A New Empire ervoor zorgen dat andere talen direct worden vertaald naar de eigen taal zodat iedereen wereldwijd met elkaar kan spelen.

De game wordt gemaakt door de makers van Game of War en Mobile Strike. Allebei strategiespellen waarbij je met een leger het andere leger moet verslaan terwijl jij je basis zo goed mogelijk onderhoudt.