Ubisoft kondigt nieuwe mobiele game Assassin’s Creed Rebellion aan

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ubisoft kondigt nieuwe mobiele game Assassin’s Creed Rebellion aan

Assassin’s Creed krijgt een nieuwe mobiele game, zo heeft Ubisoft vandaag aangekondigd. Assassin’s Creed Rebellion zal een gratis strategy RPG in ontwikkeling bij Behaviour Interactive. De game moet binnenkort verschijnen voor iOS en Android.

In Assassin’s Creed Rebellion keren spelers terug naar het Spanje van de vijftiende eeuw. Daarin zal het aan de speler zijn om een eigen broederschap op te richten, een fort te beheren en geheime missies uit te voeren. Volgens de aankondiging zullen spelers tot wel veertig Assassins verzamelen, waarvan er twintig speciaal voor de game zijn ontwikkeld. Daarnaast zullen bekende namen zoals Ezio, Aguilar, Shao Jun en Machiavelli hun opwachting maken.

https://www.youtube.com/watch?v=phIiMgozRp4&feature=youtu.be

Op basis van de aankondiging lijkt de game qua gameplay het een en ander weg te hebben van Fallout Shelter. Spelers beheren het fort, welke als hoofdkwartier zal dienen voor de Assassins. Daarbij sturen ze de Assassins in teams van drie op pas om missies te voltooien. Hoe meer missies er worden voltooid, hoe meer kamers en content spelers in het fort vrij spelen.

De game zal worden ontwikkeld door Behaviour Interactive, een ontwikkelaar vooral gespecialiseerd in ports en ondersteunend werk voor verschillende studio’s. De game zal gratis te spelen zijn, maar naar alle waarschijnlijkheid betaalde elementen hebben. Wanneer de game precies uitkomt is nog onduidelijk, maar volgens Ubisoft zal dit binnenkort zijn. De game is in ontwikkeling voor iOS en Android. Een eerste teaser trailer is hierboven te bekijken.