Bluehole Inc. Verkoopt vier miljoen exemplaren Playerunknown’s Battlegrounds

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Bluehole Inc. Verkoopt vier miljoen exemplaren Playerunknown’s Battlegrounds

Voor een game die nog in een early access-fase is, is PlayerUnknown’s Battlegrounds verrassend populair. Zo blijkt nu dat de game in de afgelopen drie maanden al vier miljoen keer verkocht is. Nog maar twee weken geleden waren dit drie miljoen verkochte exemplaren. Omgerekend betekent dit dat de game 100 miljoen dollar winst behaald heeft. Ondertussen moet de game überhaupt nog officieel uitkomen.

Dit maakte de creatieve directeur van de game, Brendan Greene, bekend via een tweet. Hierin bedankte hij ook zijn fans voor hun ondersteuning. Mensen die de game spelen, lijken alleen maar lof te hebben voor de ontwikkeling van de game en de regelmatige updates die live gaan. De game is nog niet officieel verkrijgbaar en het is al een hit onder de gamers. Dit belooft dus alleen maar goeds voor de toekomst.

https://twitter.com/BattleRoyaleMod/status/877996976356286464

Als alles goed gaat, eindigt de early access-fase van de game op de pc rond september, aangezien het de bedoeling was dat deze fase slechts ongeveer 6 maanden zou duren. Bluehole is momenteel ook al bezig met het ontwikkelen van een port voor de Xbox One, waar het tijdelijk een console exclusive zal zijn. Uiteindelijk is de ontwikkelaar ook van plan om een versie voor de PlayStation 4 te creëren.