Final Fantasy 14 zwaar getroffen door DDoS-aanvallen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Final Fantasy 14 zwaar getroffen door DDoS-aanvallen

Helemaal klaar om aan de slag te gaan met Final Fantasy 14’s nieuwste uitbreiding Stormblood, maar kom je de servers niet op? Je bent niet de enige. De servers van Square Enix liggen al dagen onder vuur van DDoS-aanvallen.

Eerder schreven we al over enorme drukte op de servers van de MMORPG nadat de early access-periode voor de uitbreiding was begonnen. Nu blijkt dat de servers van Final Fantasy 14 al sinds afgelopen vrijdag onder vuur liggen van DDoS-aanvallen, wat mogelijk een gedeelte van de technische problemen kan verklaren.

In een bericht op de Lodestone, de hub omtrent alles Final Fantasy 14, geeft Square Enix aan dat het werd getroffen door aanvallen op de 16e, 18e en 20ste. Vooral de Noord-Amerikaanse servers van de game zouden hier last van hebben. De uitgever geeft aan dat de technische staff druk bezig is met het oplossen van de problemen, maar lijkt veel weerstand te treffen.

Spelers hoeven zich echter geen zorgen te maken over hun persoonlijke data, of die van hun personages. Hoewel de servers worden aangevallen, geeft Square Enix aan dat het alleen gaat om loginpogingen en geen datahacks. Hoe lang de problemen aan zullen houden is momenteel nog onbekend.