Shenmue 3 uitgesteld tot tweede helft 2018

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Shenmue 3 uitgesteld tot tweede helft 2018

De Japanse RPG Shenmue 3 is uitgesteld tot de tweede helft van 2018. Dit heeft leidinggevende Yu Suzuki vanochtend bekendgemaakt op de Kickstarter-pagina. Omdat de game groter en mooier is geworden dan eerst gedacht, is de ontwikkelingstijd verlengd.

Ruim twee jaar geleden werd er een Kickstarter voor Shenmue 3 opgezet. Dit leverde 6,3 miljoen dollar op. Hierna begon het ontwikkelingsteam Neilo aan de ontwikkeling van de Japanse fighter RPG. Vanaf die tijd is er sporadisch nieuws naar buiten gekomen over de staat van de game.

In mei had Suzuki al aangegeven dan Shenmue 3 niet aanwezig zou zijn op de E3 en nu kondigt de hoofdontwikkelaar via een videobericht aan dat het team meer tijd nodig heeft voor de ontwikkeling. Naar zijn eigen zeggen is zijn passie voor het project groter en mooier geworden dan hij van te voren ingeschat had, mede door de enorme steun die de backers hebben gegeven, maar ook door nieuwe technologieën.

In de video verontschuldigt Suzuki zich voor de vertraging en claimt nu dat de ontwikkeling klaar zal zijn in de tweede helft van 2018.