Fable Fortune verschijnt 11 juli op pc en Xbox One

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Fable Fortune verschijnt 11 juli op pc en Xbox One

Fable Fortune is vanaf 11 juli te spelen op de pc en Xbox One. De digitale kaartgame is gebaseerd op de Fable-games van Lionhead Studios en werkt met herkenbare elementen uit de serie. Hoewel de game later in 2017 gratis te spelen zal zijn, is de vroege versie alleen tegen betaling beschikbaar.

In Fable Fortune kiezen spelers één van de zes speelbare helden, die allemaal een eigen deck kaarten met zich meebrengen. Spelers kunnen het tegen elkaar opnemen in de pvp-modus, of juist samenwerken in de co-op-modus van de game. De game bevat ook het voor de Fable-reeks zo kenmerkende allignment systeem. De door spelers gekozen helden kunnen tijdens het spel het goede of het slechte pad bewandelen, wat invloed heeft op hun krachten.

Fable Fortune wordt ontwikkeld door Flaming Fowl Studios, een ontwikkelaar die voor een groot deel bestaat uit oud-medewerkers van Lionhead Studios. De vroege versie van de game die vanaf 11 juli speelbaar is, heet de Founder’s Pack en kost 12,99 euro. De Founder’s Pack bevat een aantal extra’s, waaronder 20 pakjes kaarten en de Giant Egg card.