Langverwachte Shenmue 3 niet aanwezig op E3

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Langverwachte Shenmue 3 niet aanwezig op E3

Ontwikkelaar Ys Net geeft aan dat Shenmue 3 dit jaar niet op de E3 getoond zal worden. De studio is in de maand juni druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe Shenmue-game en heeft daarom geen tijd om gameshows als de E3 te bezoeken. Shenmue 3 komt dit najaar uit voor pc en PlayStation 4.

Shenmue 3 werd aangekondigd op de E3 van 2015. Het succes van de daaropvolgende Kickstarter-campagne zorgde ervoor dat de ontwikkeling daadwerkelijk kon beginnen. De game is het langverwachte vervolg op de eerste twee Shenmue-delen, die in respectievelijk 1999 en 2001 op de Dreamcast verschenen.

De eerste Shenmue was in die tijd de duurste game ooit gemaakt. Volgens Sega kostte de game bij elkaar 70 miljoen dollar, hoewel de kosten volgens bedenker Yu Suzuki  ‘slechts’ 47 miljoen dollar bedroegen. De eerste twee Shenmue-games sloegen echter ondanks positieve recensies niet aan bij het grote publiek, waardoor het lang onduidelijk was of het derde deel er ooit zou komen.

Dat Shenmue 3 dit jaar niet op de E3 aanwezig zal zijn, betekent niet dat we de komende tijd geen nieuws over de game kunnen verwachten. Ys Net deelt namelijk video’s op de Kickstarter-pagina van Shenmue III met maandelijkse updates over de ontwikkeling van de game. Zo onthulde de ontwikkelaar deze maand een nieuw personage in de video.