Koch Media gaat THQ Nordic-games uitgeven in Benelux

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Koch Media gaat THQ Nordic-games uitgeven in Benelux

De Duitse uitgever en producent Koch Media heeft aangekondigd dat het de distributie van THQ Nordic-games in onder andere de Benelux op zich neemt. Het zou om een meerjarige samenwerking tussen de twee partijen gaan.

Koch Media kennen we natuurlijk als het moederbedrijf van Deep Silver. Daarnaast neemt het bedrijf de promotie en distributie van vele ontwikkelaars op zich. Denk daarbij aan onder andere Capcom, Sega, Codemasters en Tecmo-Koei. Daar komen nu de games van THQ Nordic ook bij.

Koch Media zal als distributeur gaan dienen voor de THQ Nordic-games in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en natuurlijk de Benelux. De eerste game waarvoor dit zal gebeuren is ELEX, de aankomende game van Piranha Bytes. Andere titels waarvoor het Duitse bedrijf dit in ieder geval in 2017 zal doen zijn Spellforce 3, Battle Chasers: Nightwar, Aquanox: Deep Descent en The Guild 3.

Of ook het aankomende Darksiders III onder de vlag van Koch Media zal vallen is nog onduidelijk. Aangezien het om een meerjarige samenwerking gaat is die kans wel aanwezig.