Diego Maradona en Konami komen tot een overeenkomst rondom PES 2017

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Diego Maradona en Konami komen tot een overeenkomst rondom PES 2017

Diego Maradona en de Japanse uitgever Konami zijn tot een overeenkomst gekomen. Dit nadat Maradona eerder deze maand had gedreigd naar de rechter te stappen in verband met het zonder toestemming gebruiken van zijn uiterlijk in de game Pro Evolution Soccer 2017.

De officiële documenten over de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt, maar Konami zal na het ingaan van het contract Maradona compenseren voor het gebruik van zijn uiterlijk in de game. Als tegenprestatie zal de Argentijnse voetballegende de game van Konami promoten onder zijn fans. Het contract zal waarschijnlijk later deze maand worden getekend door beide partijen en zal lopen tot 2020.

De Maradona zou twee advocaten in de arm hebben genomen die uitzochten hoe werk te maken van een rechtszaak tegen Konami. Het Japanse bedrijf nam het dreigement van de voetballer zeer serieus, want de president van het bedrijf Takayuki Kubo vloog persoonlijk naar Argentinië om met de voetballer te praten.

De voetballegende uit Argentinië heeft beloofd dat hij het geld dat hij zal verdienen met de overeenkomst zal schenken aan een goed doel dat amateursporten in Argentinië steunt en voetbalvelden opzet.