Remedy Entertainment sluit deal met 505 Games over uitgaverechten Project 7

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Remedy Entertainment sluit deal met 505 Games over uitgaverechten Project 7

Ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft voor het uitgeven hun nieuwe game een deal gesloten met 505 Games. Remedy Entertainment is vooral bekend van games als Max Payne, Alan Wake en Quantum Break. De nieuwe game van de ontwikkelaar draagt de codenaam Project 7 (P7) en belooft een cinematische, third-person actiegame te worden in een nieuw, door de studio zelf bedacht universum.

Het nieuwe project van de Finse studio werd al eerder in april aangekondigd. Nu heeft de ontwikkelaar met 505 Games ook een uitgever gevonden voor P7. 505 Games investeert 7,75 miljoen dollar in de nieuwste game van Remedy en krijgt in ruil daarvoor de komende twintig jaar de uitgaverechten voor de game in handen. 505 Games was eerder onder andere verantwoordelijk voor het uitgeven van Rocket League, Terraria en Sniper Elite III.

Volgens Remedy Entertainment wordt P7 een verhaal gedreven game waar we flink wat uren aan kwijt zullen zijn. De game wordt zal gebruik maken van de Northlight Engine, de door Remedy zelf ontworpen engine die we eerder al ook zagen in Quantum Break. P7 zal verschijnen op de pc, PlayStation 4, en Xbox One.