Voorproefje Borderlands 3 tijdens de GDC 2017

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Voorproefje Borderlands 3 tijdens de GDC 2017

Tijdens de Game Developers Conference heeft de CEO van Gearbox Software, Randy Pitchford, een korte glimp van de Unreal Engine 4 laten zien. Pitchford zei hierbij dat ze hiermee de nieuwe Borderlands kunnen maken.

Officieel is het een demo die de laatste technologie van de Unreal Engine 4 laat zien, maar kijkers hadden al snel door dat de grafische vormgeving erg veel leek op Borderlands. Pitchford gaf aan dat Gearbox hoopt de Unreal Engine 4 te kunnen gebruiken om de nieuwe Borderlands-game een meer naturel uitstraling en complexiteit te geven. De hele video is te zien op Twitch.

Meerdere malen gaf Pitchford aan dat dit een techdemo was van waar Gearbox momenteel mee aan het experimenteren is en dat dit dus geen game is. Vervolgens voegde hij eraan toe dat als je op een Borderlands-game zit te wachten, je nog even geduld moet hebben, want ze werken eraan.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Pitchford hint naar een Borderlands 3-game. Vorig jaar zei de CEO tijdens het PAX EAST 2016-evenement dat de titel wellicht niet Borderlands 3 gaat heten. Het ziet er in ieder geval naar uit dat de nieuwe game gemaakt gaat worden voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.